Verdronken Land van Saeftinghe

Er is geen landschap zoals het Zeeuwse Verdronken Land van De Kruispolder grenst aan het unieke, beschermd natuurgebied “Verdronken Land van Saeftinghe”; het grootste brakwater-schorrengebied van Europa. Wandel excursies door dit oerlandschap (uitsluitend met gids!) kunnen gereserveerd worden via de site van het Zeeuws Landschap.

Door de slikken en schorren is het gevaarlijk voor de mens en dus heerst daar de natuur en twee van Nederlands grootste roofdieren: de vos en de zeehond! Er is eb en vloed, zeekraal en lamsoor; het gebied is een paradijs voor steltlopers en talloze andere vogels. Het is een ruig gebied om bij laag water door heen te trekken, waar het slik aan je laarzen zuigt, de garnalen geheimzinnige geluiden maken en waar mysterieuze patronen in het zand verschijnen.

Dit prachtige en unieke stuk brakwater is zeker het bezoeken waard. Om alvast een voorproefje te krijgen, kun je hier alvast een documentaire kijken: https://www.npostart.nl/vroege-vogels/08-06-2018/BV_101386370

TIP: Neem oude schoenen en kleren mee voor de modder 😉